Wiesbaden – hovedstaden i Hessen

Wiesbaden – hovedstaden i Hessen

Ofte antager man, at Frankfurt am Main er Hessens hovedstad, alene på grund af størrelsen. Med over 600.000 indbyggere og dermed Tysklands 5. største by, overgår den Wiesbaden, med “kun” 280.000 indbyggere. Det er jo set før, at en hovedstad ikke pr. definition er den største.

Wiesbaden er mere hyggelig og let-overskuelig frem for Frankfurt am Main, der også har markante højhuse, og tæller som en af Tysklands centre for finansmarkeder. “Frankfurter Börse” (Børsen) ligger blandt andet i byen.

Ved afslutning af 2. verdenskrig valgtes Wiesbaden også som midlertidig hovedstad, dels fordi placeringen lå gunstigt i forhold til de trafikaleforhold, der var vanskelige efter krigen, og dels fordi selve Wiesbaden, modsat Frankfurt og Darmstadt, ikke var så beskadiget af de allieredes luftangreb. Det er ikke givet i Hessens forfatning, at hovedstaden skal være Wiesbaden, men da BRD (Die Bundes Republik Deutschland) blev oprettet i 1949, blev også to føderale institutioner placeret i byen, og dermed fik byen en blåstempling som hovedstad.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.