Vild med klostre og slotte? – “Straße der Romanik” kan stille sulten

Vild med klostre og slotte? – “Straße der Romanik” kan stille sulten

Jeg elsker slotte og herregårde samt klostre og kirker. Hvorfor? Fordi historien mærkes og føles levende, når jeg sidder i disse gamle bygninger. I Sachsen-Anhalt, og overalt i Tyskland, er der borge, slotte, herregårde og kirker en mas. På denne rute, som jeg gerne vil præsentere, er der også en del, både aktive såvel som passive (ruiner eller private) af slagsen.

Ruten hedder “Straße der Romanik” og refererer til en større strækning, der blandt andet går gennem lande som Slovenien, Italien, Østrig og Tyskland. Ruten hedder også Transromanica og er ligeledes blevet udnævnt til at være europæisk kulturvej.

Det hele begyndte i 1991, hvor en gruppe initiativrige borgere arbejdede med tanken, om at vise de smukke middelalderlige bygninger frem i området. I 1993 så projektet dagens lys, og så kunne bygnings- og historieinteresserede mennesker få indblik i bygninger, der primært stammer fra det 10 til 13 århundrede. Den romanske byggestil slog jo for alvor igennem i den periode.

Mange smukke steder er velbevaret og har overlevet diverse krige, besættelser, bombardementer samt forskellige politiske styreformer. Huysburg er en af dem. “Benediktinerkloster Huysburg” tilhører en aktiv orden, og der er mulighed for at besøge stedet, medmindre der er kirkelige handlinger. Klosteret ligger også på Camino-ruten, som fører pilgrimme mod Santiago de Compostella, i det nordvestlige Spanien.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.