Uckermark – naturen råder i Brandenburg

Uckermark – naturen råder i Brandenburg

Hovedstaden Berlin er kun 1 time væk. Høje huse, puls, historie og mennesker, masser af mennesker. Sætter man kursen mod øst, rammer man på et tidspunkt regionen “Uckermark“. Samtidig er man også enormt tæt på den polske grænse og det kunne også være en afstikker værdig. Lidt længere mod nord ligger delstaten Mecklenburg-Vorpommeren

Fordelt på 3077 km2 og med kun 121.000 indbyggere(31.12.2015), er det et tyndbefolket område. Der er masser af plads. Natur, vand og ro til en masse dyrearter, der har fundet tryghed i at være i disse pragtfulde omgivelser.

Regionen selv, brander sig med at der er tre store naturparker “Nationalpark Unteres Odertal“, “Biosphärenreservat Schorfheide-Chorin” samt “Naturpark Uckermärkische Seen” her er der rigtig dejlige muligheder for at tilbringe nogle feriedage, og måske tage en afstikker til blandt andet Sachsenhausen, nord for Berlin. En oplagt mulighed kunne være at bruge en af de mange campingpladser der er i området. “Oberbruckersee” kunne være en af disse muligheder.

Kunne man tænke sig at overnatte på andre måder end camping, er det hyggelige og familieejet “Waldseehotel Frenz” der netop drives, som mange andre hoteller og “Gasthöfe” af familier. Det gør det intimt og er atter en kontrast til de mange udmærkede hotelkæder i storbyen. Stedet ligger idyllisk og der er – og jeg nævner det lige en gang til – ro! For omkring 300 euro pr. person kan sågar tilbringe 3 nætter, med halvpension og nytårstraktement og egnsretter til aftensmad. Bestemt ikke bekosteligt.

 

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.