Schwerin – få timer fra den danske grænse

Schweriner Schloss

Schwerin er måske uuopdaget land for de fleste danskere. Det er en særlig stemning der hviler over denne by. Dels gør slottet sit, for det er virkelig imponerende. Det er kompakt og fortæller både historien om fortidens glorie og nutidens centralmagt i Mecklenburg-Vorpommeren. Det bruges som landdag for parlamentet i delstaten. Under opdelingen i øst og vest, var slotte og herregårde ikke i høj kurs i DDR. Nogle blev omdannet til hospitaler, kaserner eller uddannelsesinstitutioner og andet statsligt og andre forfaldte totalt.

Schwerin fra luften

 

“Nordens Neuschwanstein”

Ved genforeningen i 1990, blev det hurtigt besluttet, at slottet netop skulle reddes fra forfald og bruges til samlingssted for parlamentet. Stedet har altså haft en stor betydning i mere end 1000 år. Ligefra en ringborg til at det senere dannede rammen for middelalderens adel og  senere storhertuger mm. Netop nutidens arkitektur, har betydet at mange mener at slottet har et eventyrligt udseende og minder måske i høj om Ludwig den II slot Neuschwanstein i Bayern.

 

Natur og store søer

Overnatter man nu i Schwein – og der er mange gode muligheder. Så er det oplagt at komme lidt ud på landet og se på den meget smukke natur. Der ligger mange smukke byer og steder tæt på. I særdeleshed store herregårde og landsteder, der delvist er restaureret og dels faldefærdige. Denne del af Mecklenburg-Vorpommeren er spækket med søer og små skove. Det giver et smukt landskab, at køre igennem. Især de mange træer der står langs vejene, udgør en smuk ramme.

 

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.