“Schwerbelastungskörper” – en skjult historisk perle i Berlin

“Schwerbelastungskörper” – en skjult historisk perle i Berlin

Berlin rummer mange rester af de forskellige historiske perioder i Tysklands historie. Særligt Berlin. De forskellige historiske perioder kan opleves på tæt hold. Kongeriget Preusen, Kaiserriget, Weimarer Republikken, 2. verdenskrig samt delingen i øst og vest. Flere kunne bestemt nævnes, men særligt 2. verdenskrig og de mangeartede vilde projekter er jo altid spændende – både som almindelig turist, men også for skoleklasser og øvrige ekskursioner..

En af netop disse er “Schwerbelastungskörper“. En klods. Ja vitterlig en kæmpe klods. Bygget for at bane vejen for Hitlers arkitekt nr. 1, Albert Speers visioner for “Germania”. Dette projekt skulle genskabe Berlin, som det tyske riges hovedstad. Der skulle etableres en tosporet motorvej, som blev kaldt Ost -West Axe og Nord – Süd Axe. Da Berlin ligger i et område med marsk, mose og floder, så var man klar over, at der kunne komme problemstillinger, med at sikre stabiliteten i forhold til vægt og jordforhold. Derfor byggede man netop denne klods, for at teste hvor meget strukturerne ville synke med tiden.

Det er i dag et informations sted. Her samler man netop informationerne om Germania og Berliner Unterrwelten (som tilbyder ture i Berlins undergrund) er ligeledes med inde over projektet. Adgangen er gratis!!

Vi er i  bydelen Schöneberg og lidt sydlig for Kreuzberg. Er man i rigtig god tid, kan man lige svinge forbi “Tempelhof” lufthavn, der jo blev anvendt helt frem til 2008 og som nu er i udvikling til at blive omdannet til nye spændende formål. Her kan man ligeledes komme på rundvisning.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.