Ostbahnhof – et knudepunkt i Østberlin.

Ostbahnhof – et knudepunkt i Østberlin.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostbahnhof ved floden Spree.  Her i området ligger også “East Side Gallery“, der ligger i den bydel, som hedder Friedrichshain. Selve området ved East Side Gallery er ikke omdrejningspunktet for dette indlæg, men mere den spændende og betydningsfulde banegård, der er helt central for togtrafikken ud og ind af Berlin. Især da det stadig hed DDR. Det var en af de mest betydningsfulde banegårde, og her ledtes trafikken mod de øvrige østblokke.

Mange navneskift

Banegården har haft mange navne og er nok den banegård i hele Tyskland, der har skiftet navn oftest gennem tiderne. Da Berlin indtil for relativ få år siden ikke har haft én samlet hovedbanegård, grundet adskillelsen fra 1949 og frem til 1990, hed og fungerede Ostbahnhof frem til 1998, som Hauptbahnhof. (Hovedbanegård)

  • 1842 til 1881 Frankfurter Bahnhof,
  • 1881 til 1950 Schlesischer Bahnhof,
  • 1950 til 1987 Ostbahnhof,
  • 1987 til 1998 Hauptbahnhof,
  • ign 1998 Ostbahnhof.

Porten til Asien

Før i tiden var det også stoppested for ekspresruten “Nord-Express” fra Paris mod Moskva. Så mange mennesker fra både øst og vest havde en direkte linje, indtil 1939, hvor 2. verdenkrig brød ud.

Der eksisterede også en mulighed for at rejse over Riga og videre mod Moskva og derfra med forbindelse ud mod det russiske riges østlige områder, for at komme videre med båd mod Tokyo!!!! Sådan en billet kostede dengang 650 mark, der i dag omregnet svarer til omtrent 2400 euro.

Selve området er i dag i brug, men store dele af de gamle skinner og remiser er revet ned, og der er efterfølgende gjort plads til både Mercedes-Benz arena (O2) og samtidig har man restaureret de gamle bygninger, hvor det tyske postvæsen havde sine lagerhaller. Dette benyttes ofte til mindre koncerter, end dem man kan huse i Mercedes-Benz arenaen.

En bonusoplevelse er, at man sagtens kan gå fra selve banegården og ind mod flere fixpunkter i midtbyen af Berlin. Det er ruten langs floden Spree, der ca. er på 2,8 km. Så står man inde ved Alexanderplatz.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.