Om Bjørn Scherbarth – lyst til tysk

Bjørn Scherbarth
Bjørn Scherbarth

Bjørn Scherbarth – en frisk kombination af det danske og tyske:)

Tak, fordi du gerne vil vide mere om mig. Du er landet hos et menneske, der værdsætter Tyskland og tysk kultur højt.

Jeg tør godt sige det højt: jeg er vild med alt, der er tysk. Det være sig det tyske køkken, stemningen omkring en “Imbiss” (det minder vel nærmest mest om en grillbar i DK), at smutte ned i en kiosk med luge, der ligger i mange sidegader rundt om i landet, og hvor man kan købe “Bild Zeitung”,slik og en øl.

Jeg elsker at svinge ind til en landevejskro og få en omgang “Tagesgericht” (dagens ret) samt et “Mahlzeit” (Velbekomme), når andre træder ind, eller sågar sætter sig hos en. Det kan også være den tyske orden og facon – at der er styr på de fleste ting samt at befinde sig i et land, der er så meget større end vores lille hyggelige Danmark. Det fascinerer mig!

Jeg befinder mig særdeles godt, når jeg tidligere har været undervejs i Tyskland. Jeg færdes trygt rundt i landets kultur og sprog. Siden min barndom har jeg været præget af sproget gennem min far, der har haft sin opvækst i Berlin. Det giver noget helt særligt, at kunne begå sig på to sprog og nærmest mestre dem som et modersmål.

Den tyske indflydelse

Jeg gik i en tysk børnehave i det Sønderjyske og lagde også vejen forbi det tyske gymnasium i Danmark. Endvidere havde jeg fornøjelsen af at bo i Flensburg, og jeg søger kontinuerligt at besøge og opleve de forskellige dele af Tyskland.

Alt dette har i mange år skabt en levevej som tysklærer. Nu har jeg så med besserdeutsch.dk lysten til at formidle og belyse mit syn på de mange mange muligheder, som Tyskland rummer. Uanset om det er med salg, ferie, kontakter eller andet for øje.

Jeg vil rigtig gerne formidle min viden og mine erfaringer videre. Måske dele viden og selv blive umådeligt klogere. Det var helt naturligt, at Besserdeutsch.dk skulle se dagens lys. Jeg glæder mig over, at endnu et “nørdet” projekt får lov til at blomstre.

Jeg håber, at jeg og mine med-skribenter kan inspirere dig og andre med. Om ikke andet så oplyse og formidle om Tysklands mange facetter på en ny og anderledes måde.

Viel Spass

Bjørn

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.