Oktoberfest – øl, øl og mere øl

Er du til fest? Kan du lide øl? Er stramme “Lederhosen” lige dig? Så prøv da lige at vende blikket mod München i slutningen af september måned. Der er fest og farver på “Die Wiesn”, hvor op til 6 millioner mennesker deltager(!), og der bliver skænket i omegnen af 7,5 millioner liter øl. Skål!

Når en af pladsens store telte fyldes med mennesker fra omkring middagstid, sætter man sig ned ved udvalgte borde og bænke med nummerering, og har så råderet over det i x-antal timer. Der kan være plads til ca. 10.000 mennesker. Så bestiller man, og de mange – de rigtig mange – tjenere kommer susende med “a mass”, der er en glasflaske med plads til 1 liter øl. Blandt serveringsdamerne, der har fået sig en rigtig “Dirndl tracht” på (kjole fra området), er der hvert år offecielle mesterskaber for, hvor mange mass man kan bære på én gang. På et tidspunkt har en kvinde båret 18!!! Prøv at finde et glas, der kan rumme 1 liter øl, uden indhold. 18 mass med indhold, det er henved 42 kg. Det er ret imponerende.

Der spises, drikkes, hygges, synges, og der synges meget. Man skal være indstillet på, at være tæt med andre mennesker samt tåle at blive skubbet lidt rundt med. Her er der ikke plads til, at man lider af klaustrofobi.

Mange danskere rejser ned og tager del i dette kæmpe arrangement, og de kan nok også bevidne, hvor elegante værterne har struktureret hele dette gigantiske setup. Man kan ikke undgå at blive en smule beruset – i mere end en forstand.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.