Nordens Toscana – vin og vandring

Nordens Toscana – vin og vandring

Nordens Toscana – ja, de beskriver sig selv således. “Weinstrasse” tager en gennem et forholdsvist stort område. Har man interessen for de ædle druer – i området er der omkring 60 forskellige sorter – så kan man med fordel køre turen herned og vandre/cykle sig gennem den ene vinmark efter den anden. Området er på 760 hektar og går både gennem Sachsen-Anhalt og Brandenburg samt Thüringen. Det ligger på 51. breddegrad, og defineres derfor som det nordligste sted i Europa, hvor der produceres kvalitetsvine.

I særdeleshed nævnes “Weißer Burgunder og Grauer Burgunder” som de helt store vine i området. Der er også nogle helt specielle vine, som også har vundet en del priser. Navnet er “Gutedel” og “der rote André“. Den sidstnævnte kommer oprindelig fra Tjekkiet, og Gurtedel-druen har man i særdeleshed nede ved Baden-Würtemberg, nærmere ved Freiburg. Men jordens beskaffenhed og de klimamæssige forudsætninger gør, at druerne får en anderledes smag længere mod nord.

Billederne er fra byen Naumburg, og det er blandt andet i denne by, som man kan vandre gennem, hvis man føler for at mærke den friske luft og se disse smukke gamle steder på ruten. Byen er stolt af sit indre billede i “Altstadt” (en betegnelse mange byer har) og selvfølgelig af sin smukke og store Domkirke.

Er man nu være den der type, som slet ikke kan stå for mousserende vine samt champagne, kan et besøg på vingodset Naumburger Wein und Sekt Manufaktur være oplagt. Her kan man nemlig også overnatte ( dobbeltværelse i 2017 priser ca. 82 euro pr nat, inkl morgenmad). Det er det rene svir, for tænk sig at sove, og så er der champagne, når man vågner… ak.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.