Nationalpark Harz – 96 procent skov at forsvinde i

Nationalpark Harz – 96 procent skov at forsvinde i

Der er sikkert mange gode associationer, når vi danskere hører om Harzen. For nogle er det et eksotisk sted at tage på skitur, for andre noget med Bloksbjerg og hekse, men for de fleste et sted i Tyskland med bakker og andet natur.

Harzen er et stort område, som dækker både Sachsen-Anhalt og Niedersachsen, og netop i dette geografiske område har man i 2006 etableret nationalparken Harzen. I selve Sachsen-Anhalt udgør arealet 89km2, og 96 procent af parken er dækket af skov – mest graner. Der er et fantastisk godt stisystem, og er man til vandreture og måske lige til et par dage alene, så er her alle muligheder. I virkeligheden er delstaten også gearet til denne slags former for ferie. Primitiv behøver det ikke at være. Der er selvfølgelig shelterpladser og primitive overnatningsmuligheder med telt mm, men der er også kroer og små landhoteller, hvor man kan hvile sine trætte ben, efter en god gåtur i det smukke område.

Det er kuperet, og i den sydlige del finder man også Brocken. Dét vi danskere kalder Bloksbjerg. Det er et sagnomspunden sted, allerede i den tidlige middelalder. Da Sachsen-Anhalt var en del af DDR, havde Sovjetunionen også en radarstation på bjerget, som er 1141 meter højt. Denne blev lukket i 1994, og nu er det atter et ynder udflugtsmål.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.