Julemarked i Bremen

Julemarked i Bremen

Julemarked i Bremen. Det er en af de store traditioner, nemlig det årlige “Weihnachtsmarkt” (Julemarked). I nærmest alle større byer findes der et marked sted. Julemarkedet i Bremen er bestemt også en af dem. Ofte strækker julemarkederne sig fra slutningen af november og frem til den 23.12. Her kan det være en god ide at få tjekket op på selve datoerne i de respektive byer, som man gerne vil besøge. For Bremen gælder det, at markedet starter op den 25. november i 2019. (tiderne skifter hvert år)

For nu at tage det typisk tyske, er det nærmest et must, at man kan få Glühwein også med den særlige tilsætning “mit Schuss” (et skud/skævt alkohol). Dette giver en god varme og nærmest røde kinder. Denne “Glühwein” (som er opvarmet rødvin med lidt forskellige krydderier) kan tilsættes rosiner og mandler. Disse står oftest ved boden. Derudover betaler man gerne 1 eller 2 Euro i pant for det glas, man får udleveret.

Tyskerne deler gerne pladsen med en, når man bagefter skal stå og nyde sin “Glühwein”. Et “Prost” og et “Frohes Fest” (Glædelig Jul) giver altid anledning til en god snak. Faktisk er det generelt kendetegnende for den tyske kultur, at man deler sit bord eller et hjørne af sin bænk med andre. Herhjemme vil man sjældent foreslå et andet par at sætte sig ned ved et firmandsbord, hvis man kun selv optager de to af stolene – i Tyskland er dette ganske normalt. Man behøves ikke interagere med hinanden, men det kan bestemt åbne op for en samtale eller to med andre mennesker.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.