Johan Wolfgang von Goethe

Johan Wolfgang von Goethe

I 1749 fødtes Johan Wolfgang von Goethe, i byen Frankfurt am Main (Der er to byer af samme navn, og derfor nævnes den flod, der ligger ved byen oftest. Den anden hedder Frankfurt an der Oder og ligger ved den polske grænse).

Han voksede op i oplysningstiden og blev senere en del af romantikken. Det sidste afspejlede sig også i en del af Goethes værker. Hans bekendelse til det romantiske samt sine fortællinger dedikeret til forskellige kvinder har præget hans liv.

Han var filosof, videnskabsmand og læste i en tidlig alder jura. Selv under studiet var der en kæmpe trang til at skrive digte. Men det blev også til essays, naturvidenskabelige handlinger og en del romaner. En af de helt store er “Faust” fortællingen om den kloge mand, der gerne vil sælge sin sjæl til djævelen, hvis denne vil tjene ham.

Det kan være en god ide kan, at lægge vejen forbi Goethe museet, hvor man kan få et ret intensivt indblik i hans liv og virke. Uden at ville drage nogle paralleller, så er vores Grundtvig lidt af samme støbning som Goethe. Deres trang til at producere og virke inden for de filosofiske og litterære områder kan glæde os i eftertiden.

Overalt i hele verden er Goethes navn mejslet ind i vores bevidsthed, især af de uddannelsesinstitutioner, som bruger certificeringen af tyskundervisning. Det er Goethe instituttet, der står for denne.

 

 

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.