Hold ferie på et vingods

Hold ferie på et vingods
PMS61

Der findes B&B, pensionater, slotsophold og nu også muligheden for at overnatte på et vingods. Der er spændende steder, hvor man kan udforske sin interesse for vin og gastronomi. Rheinland-Pfalz er et sandt mekka for vinproduktion af de ædle druer, og der er rigtig mange “Winzer” (betegnelsen for en vinbonde) i området. På “Gastlandschaften” er der mulighed for at finde netop det sted, som passer til jeres ferieoplevelse. Gastronomi og vin går hånd i hånd i Rhinområdet (og mange andre steder).

Denne kombination mellem mad og vin ligger dybt i befolkningens DNA i delstaten. Som man i Bayern kan hylde det gode øl, har man i Rhinlandet traditioner og stolthed forbundet med vinen. Her kan man høre en rigtig klassiker, der bliver brugt som en drikkevise i Tyskland, og som giver den der særlige stemning, når der er vinfest (hvilket minder om vores høstfester).

Til jer der måtte interessere sig for gastronomiens glæder, kan jeg fortælle, at “Federweißer”  og “Saumagen” (maven fra en so) er nogle af de ypperligste specialiteter, der findes i Rheinland-Pfalz. Den gamle kansler Helmut Kohl var svært begejstret for Saumagen, og det siges, at han bød flere statsledere, som besøgte ham privat, til denne særlige ret. Retter, der ligger lidt tungere i maven, kaldes på tysk for “Deftig” ( heftig, tung), og en vin der er lidt frisk og fyldig i smagen kaldes for “süffig”.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.