Hessen

Hessen rummer højhuse og det flade terræn. Højhuse og en flot skyline er egentlig ikke så udpræget i Tyskland. Er man i Hamburg, vil man fluks mærke, at der er højt til himlen. Hovedstaden Berlin har et par enkelte bygninger, der rager op, men slet ikke som i Frankfurt am Main. Frankfurt er ikke hovedstad i delstaten Hessen, men er det store finanscentrum i Tyskland og tæller lige under 700.000 indbyggere. Frankfurt er moderne, og der er den puls, som svarende til antallet af indbyggere. Men Hessen er meget meget mere end dets byer. Som delstat fylder Hessen på det jævne, både hvad angår areal og antallet af indbyggere. Før genforeningen i 1990 gik grænsen mellem BRD og DDR på Hessens østlige side. Nu har landet fundet sig godt tilrette i midten af det genforenede Tyskland.

For de fleste skandinaver er Hessen måske mere noget, man er kørt gennem for at komme til Alperne, eller andre steder i Sydeuropa. Jeg kender ikke mange, der gladeligt har refereret om deres seneste tur til Darmstadt, Marburg eller sågar Kassel. Det sidste kender vi primært som strækningen på A7 motorvejen, som i fortiden var en prøvelse for de fleste campister og deres biler. Ved Werratal starter de store stigninger og kuperede landskaber, som får Himmelbjerget til at ligne en lille forhøjning i et kæmpe landskab. Der sker noget i landskabet, og man efterlader det relativt flade nord i Niedersachsen og Schleswig-Holstein og får mere – for os danskere – karakter af noget eksotisk og bjerg agtigt. Har man tiden, kan det anbefales at tage en lille detour ud i landskabet omkring A7. Tager man ud på en lille afstikker, kan det varmt anbefales at gøre stop et par kilometer fra en tilfældig frakørsel. Dels kan man være ret heldig at finde en “Gaststätte” (kro), hvor stemningen er en helt anden end på motorvejscafeteriet (omend de er ganske udmærket), men derudover er den lokale kro også meget billigere.

Jeg vil gennem tiden præsentere både det gastronomiske, politiske, kulturelle samt præsentationer af de forskellige regioner, der udgør Hessen til glæde for dem, som er nysgerrige. Måske falder der tips tilbage til mig, om steder du/I har besøgt. Det vil være spændende.

Faktaboks

21.114,93 km²

6.176.172

1,46 børn pr. familie

823.290 personer

De største grupper i antal udlændinge:

  • Tyrkere
  • Polakker
  • Italiener
  • Rumænere
  • Kroater
  • Bil industri
  • Bioteknologi
  • Finansielle sektor
  • Maskin- og anlægsvirksomheder
  • Turisme

Volker Bouffier fra CDU – har siden 2010 været ministerpræsident i Hessen og har ledet landet sammen med FDP.

Ved valget i 2014, skifter CDU koalitionspartner, og regerede nu landet med de grønne.

Ved valget i 2018, blev det til en gentagelse, således at CDU og Grønne stadig udgør en koalition.

Næste valg er 2023

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.