Havnerundfart – blandt giganter

Havnerundfart – blandt giganter

Det er nærmest et must, og der er ikke rigtig en undskyldning for at lade være, når man besøger Hamburg. Hverken når det gælder tid eller vejret. De fleste ture er fleksible tilrettelagt. Ture på 1 til 2,5 time er de gængse, og man kan sidde i tørvejr og mærke Elben (floden der går gennem Hamburg) skvulpe op mod siderne af “Barkassen” (lange skibe, beregnet til persontransport).

Når man står ved “Landungsbrücken” (den terminal, hvor passagerskibe altid har kunnet lægge til ved Hamburg), kigger man ned på en masse gangbroer, der er koblet op på den stationære kaj. Gangbroerne er fleksible, fordi de skal følge ebbe og flod, og den kan være ganske markant i Hamburg. Der står så en eller flere repræsentanter for de forskellige bådfirmaer, der gerne vil have turisterne til at komme ud med netop deres “Barkasse”. Et af selskaberne hedder “Barkassen Meyer” og har eksistereret i over 95 år. De har blandt andet en tur, hvor man kommer ud i de bagerste kroge af containerhavnen, ser gigantiske skibe tæt på, og glider stille gennem “Speicherstadt” (pakhuse, der stadig bruges) og ud forbi Hamburgs nye vartegn “Die Elbphilharmonie” (Operahus), der har kostet svimlende 866 millioner euro, hvilket egentligt var budgetteret til 241 millioner euro). Bygningen fortjener inden længe en lille artikel her på siden. Typisk koster det omkring 25 euro for den store havnerundfart, men det er pengene værd. Bonus: om bord kan man købe øl og til tider kogte pølser med “Senf” (sennep) – en af mine favoritter.

Der ligger nogle helt fantastiske skibe, som tidligere har været brugt til tyskere, der enten ville emigrere til USA/Canada, eller som har været i funktion til fragt og handel. Du kan besøge blandt andet “Rickmer Rickmers” (som er et meget kendt skibsredernavn i Hamburg og netop navnet på et ikonisk handelsskib, der med sine røde og grønne farver også er et vartegn for Hamburg). Et andet skib, der ligeledes fungerer som aktiv sejlende et par gange om året, og som har lagt til ved “Landungsbrücken” i Hamburg, er “Cap San Diego”. En masse frivillige – tidligere sømænd – sørger for, at skibet holdes flot, og at der netop kan laves særlige ture med skibet.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.