Flensburg – masser af rom

Byskilt til Flensburg
Byskilt på både dansk og tysk

Ved afstemningen i 1920 blev Flensborg ikke en del af Danmark. Var byen blevet det, ville situationen i grænselandet i dag og den regionale udvikling i Syddanmark nok være en helt anden. Gør det noget? Nej da. Flensborg er en åben og gæstfri by, der ligger smukt ved Flensborg Fjord. Her skulle dronning Margrethe den I. være blevet så syg, at hun på sin rejse hjem døde. Efter sigende er  hun begravet på Okseøerne, ved Kollund.

Flensburg er kendt for mange ting. Udover den danske tilknytning, nemlig også deres betydning for handlen med “Rum” (rom). Slentrer man gennem byen, er der særligt to steder (engang var der over 200), der stadig er aktive, og hvor man kan smage de gyldne dråber. Johannsen Rum og Braasch er steder, hvor man bliver rådgivet og kan købe nogle spændende flasker med hjem. Ved juletid i Flensburg er det toppen af “gemütlichkeit” (hyggeligt) at komme ind i disse butikker.

Julemarked Flensborg

Rote Strasse Flensborg

Når man ankommer til Flensburg, kan man med fordel parkere sin bil ved havnen. Der ligger også et meget smukt museum for søfart og en gade, der hedder “Oluf Samson Gang”(Gang betyder også sti), hvor der tidligere huserede kvinder, der levede af at byde sig til for de sømænd, som kom hjem fra søens strabadser. I dag er denne gade smukt istandsat, og nu vil jeg ikke anbefale at ringe på og fremsætte et lettere upassende forslag.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.