Erhverv i Bremen

Erhverv i Bremen

Som søførtsby har Bremen som Hansestad haft mange perioder med opsving og været en dynamo for im- og eksport. Især placeringen ved Nordsøen har været givende for handel gennem tiderne. I dag er Bremen også kendt for, at mange high-tech virksomheder har slået sig ned netop der. Mere end 7500 medarbejdere har fundet beskæftigelse i den mere videnstunge del af industri og erhverv. Måske er Bremen Tysklands svar på Silicon Valley?!

Derudover er Daimler AG (svarende til et dansk A/S) den virksomhed i delstaten, der beskæftiger flest mennesker. Her produceres nogle af Mercedes-Benz mærker, som blandt andet tæller C-klasse modellerne.

For os danskere der elsker øl, bør det også nævnes, at “Beck´s” har sit bryggeri netop i Bremen, og de her producerer en meget kraftig pilsner, blandt andre gode mærker i bryghuset. Personligt holder jeg af at blande den med en citron sodavand. Normalt vil man i nordtyskland kunne bestille en “Alsterwasser” (Alster er en af de floder, der går gennem Hamburg). Det er en fadøl, typisk pilsner, hvor man forinden har hældt en smule – alt efter temperament, sprite eller citronlemonade i bunden og får derved en dejlig frisk sommerøl (I andre egne af Tyskland kaldes den også “Radler”).

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.