Dieter Bohlen – et ikon fra 1980´erne

Dieter Bohlen – et ikon fra 1980´erne

Husker du gruppen “Modern Talking”, der sang “Cheri Cheri Lady”, “Brother Louie” og “You`re my heart, you´re my soul” ? Så husker du sikkert også de to herrer Thomas Anders og Dieter Bohlen, der med deres ikoniske stil og lyse stemmer, indtog dansegulvene i 1980´erne og igen i et late comeback i starten af 2000. Den ene af sangerne, netop Dieter Bohlen, der er født den 7. februar 1954 i den lille havneby Berne, ved floden Weser (tæt på Bremen) i Niedersachsen, har en markant nordtysk dialekt.

Ofte er det nemt for en tysker at høre, om man kommer fra Bayern, Berlin, Sachsen, Pfalz eller netop de nordtyske regioner og stater. I denne del af Tyskland taler man også plattysk, som for dem der ikke taler udpræget godt tysk, kan være noget af en mundfuld at forstå (faktisk også for de fleste der behersker tysk som modersmål).

Dieter Bohlen er altså en af Niedersachsens kendte sønner og har gennem flere årtier komponeret og begejstret musikinteresseret mennesker og været et kendt ansigt i reality fjernsynets tid. Der har også været en del historier om Dieter Bohlen i de kulørte blade.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.