Currywurst – man kommer ikke udenom “Konnopkes Imbiss”

Currywurst – man kommer ikke udenom “Konnopkes Imbiss”
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Går turen til Berlin og er man rigtig currywurst freak, så har jeg her anbefalingen. Det kan synes lidt spøjst. at jeg ligefrem vil anbefale en grillbar, der serverer en pølse i skiver, med currysovs og brød til. Men det vil og skal jeg.

Dem der påstår, at en pølse er en pølse og at man kan få en currywurst der smager af det samme, tja, den person bør altså besøge Konnopkes Imbiss på Schönhauser Allee 44B, der ligger direkte under U bahn “Eberswalder Strasse”. Stedet har en sjov lille historie.

Max Konnopke var 29 år gammel, da han kommer til Berlin omkring år 1930. Her var hans ide, at starte et sted, hvor Berlinerne kunne komme og få sig en kogt pølse med brød. Det greb hurtigt om sig og efter kort tid, var hans lille sted blevet et udflugtsmål. Efter krigen, blev Berlin som bekendt delt og så befandt grillen sig i øst. Dermed introducerede man DDR borgerne for begrebet currywurst og atter blev Konnokpe et elsket sted for de mangle pølsefans. Efter genforeningen tog begivenhederne fart og Prenzlauerberg blev bydelen for det skæve og kreative. Der kom igen en opblomstring til grillen og deres mange tilhængere. Currysovsen og den lækre ingrediens er en velbevaret hemmelighed. Men tag ud og prøv stedet….

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.