Brødrene Grimm – en eventyrlig familie

Brødrene Grimm – en eventyrlig familie

De fleste af os kender eventyret som en fortælling, der blev os formidlet af vores forældre. Den mest kendte er velsagtens den gode H.C. Andersen, som sidder trofast på troen som Danmarks største digter. Men to tyske brødre, Jacob Grimm (f. 1785-1863) og Wilhelm Grimm (f.1786-1859), omskrev og udgav også nogle af nutidens helt store klassikere. De to brødre, der er kendt som Brødrene Grimm, voksede op i Hanau og døde i Berlin, begge som sprogforskere og . I årene omkring 1806-1815 indsamlede de folkeviser (historier der er overleveret mundtligt gennem mange år og steder) og traditionelt sagnstof, som de rekonstruerede og samlede i deres første værk Kinder- und Hausmärchens.

Brødrene Grimm har skrevet flere hundrede udgivelser, men mon ikke de fleste særligt kender Hans og Grete, Den lille Rødhætte, Rumleskaft og Snehvide? Den første danske udgivelse skete ved forfatteren Adam O, der i 1816 oversatte Brødrenes første værk. Sidenhen har flere danske udgivelser fundet vej til boghylderne, og samtidig er en del motiver ændret og gjort mindre uhyggelige og mere anstændige, for at tilpasse dem til stadigt nye målgrupper.

Brødrene fødtes i byen Hanau, der ligger ca. 10 km øst for Frankfurt am Main. Floden Kinzig løber ud i floden Main og dette naturområde, har helt sikkert præget deres mange fortællinger.

 

 

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.