BER – En lufthavn der lader vente på sig

BER lufthavn
Den nye lufthavn i Berlin

BER Flughafen er på vej. Tyskerne er kendt for præcision og orden. “Ordnung muss sein” er et begreb vi også ofte anvender i det danske, når vi skal klare rammer og linjer. Det er en klar henvisning til, at sådan foregår det ofte i det ordentlige Tyskland.

Dog er der engang imellem de her projekter, hvor man ikke rigtig kan forstå sammenhængen med planlægning, politiske ønsker, og det der så kan realiseres. Lufthavnen er et kæmpe projekt. Den skal erstatte de mindre lufthavne der er i Berlin.  Grundet placeringen fra 1949 til 1990, vanskeliggjorde det at Berlin havde en stor central lufthavn. Brandenburg og Berlin underskrev kontrakten i 1996 og man regnede med at omkring 1 milliard euro ville dette projekt koste. Lufthavnen skulle åbne i 2011, men det blev udskudt og projektet kostede omkring 6 milliarder i stedet. Dertil kom den ene udskydelse af åbningen efter den anden.

I Tyskland, er dette projekt blevet en national paria. Da man simpelthen ikke havde regnet med at noget så stort et byggeri, kunne behæftes med så massive problemer, at lufthavnen måske først kan åbnes i år 2020.

OPDATERING NOVEMBER 2020. Så er BER flughafen blevet officielt indviet og endelig kan man lægge denne skandale bag sig. Men måske tegner der sig allerede lidt skyts til næste kommunalvalg i Berlin, da mange borgere har ytret sig negativt om en potentiel udvidelse af landingsbanerne…. vi må se.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.